مرحله به مرحله تا تعویض پلاک خودرو | بلاگ

مرحله به مرحله تا تعویض پلاک خودرو

ساخت وبلاگ

خریدار باشید یا فروشنده در قدم اول باید طبق تاریخ و ساعت دقیقی که در قولنامه برای حضور در مرکز تعویض پلاک مشخص شده، به این مراکز مراجعه کنید. نام مرکز هم طبق توافق دو طرف در همان قولنامه ذکر می‌شود. بهتر است صبح زود، یعنی قبل از ساعت ۷:۳۰ صبح در مقابل مرکز تعویض پلاک حاضر شوید چون هم به دلیل فرایند کار و هم به خاطر شلوغی مراکز، احتمال تا ظهر درگیر این کار خواهید بود و اگر می‌خواهید کارتان به فردا نیفتد، بهتر است یک روز را مرخصی بگیرید و به این کار اختصاص دهید.

چه مدارکی لازم دارید؟
در هنگام تعویض پلاک و انتقال سند خودرو حضور فروشنده و خریدار ضروری است. اگر نمی‌توانید در این روز حاضر شوید باید به طرف مقابل وکالت قانونی دهید که ازسوی شما اختیار داشته باشد کارهای تعویض پلاک و انتقال سند را انجام دهد. قبل از این که به مراکز تعویض پلاک خودرو بروید باید مدارک زیر را آماده کنید و همراه ببرید.

مدارک مورد نیاز فروشنده خودرو:
کارت خودرو
بیمه نامه خودرو
کارت سوخت (اگر دارد)
برگ سبز یا همان سند مالکیت یا برگه شناسایی خودرو
برگه کمپانی یا همان سند فروش کارخانه (درباره خودروهای خارجی کاردکس شرکت وارد کننده و اسناد گمرکی)
سند مالکیت ثبت شده در دفتر اسناد (اگر دارد)
اصل شناسنامه و کارت ملی
برگه تسویه حساب شهرداری (مفاصاحساب)
برگه عدم خلافی خودرو
کارت معاینه فنی معتبر (برای خودروهایی که بیش از ۴سال از تولیدشان می‌گذرد)
کارت عابر بانک برای پرداخت هزینه‌ها

مدارک مورد نیاز خریدار خودرو:
اصل شناسنامه و کارت ملی
کارت عابربانک برای پرداخت هزینه‌ها
سند احراز محل سکونت (یعنی سندی که نشان دهد شما ساکن شهری که تعویض پلاک در آن انجام می‌شود هستید. مثل سند قطعی خانه، اجاره نامه دارای کد رهگیری و هولوگرام، جوازکسب معتبر، گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان با ذکر آدرس محل سکونت والدین که به تایید آموزش و پرورش منطقه رسیده باشد و…)
قبض آب، برق یا گاز محل سکونت که آدرس آن با آدرس سند بالا یکی باشد.

نکته: اسناد مربوط به محل سکونت باید به نام شما، همسرتان یا اگر با والدین زندگی می‌کنید، به نام آن‌ها باشد. در این صورت باید اسناد شناسایی کسی که خانه یا اجاره‌نامه به نام اوست و نسبتش با شما را مشخص می‌کند، همراه خود ببرید.

ورود به مرکز تعویض پلاک
در مرحله دوم خریدار و فروشنده همراه با خودرو وارد مرکز شده و برگه ورود می‌گیرند. در این برگه، شماره نوبت و باجه‌ای که باید به آن مراجعه کنید مشخص شده است. خودرو را پارک می‌کنید و به باجه موردنظر مراجعه کرده و مدارک را تحویل می‌دهید. فرم‌های مربوطه را پر می‌کنید و هزینه تعویض پلاک و پست سند و کارت خودرو را که به ترتیب ۱۰۰ هزار تومان و ۷هزار تومان (درسال ۹۷) است می‌پردازید.

تأیید اصالت خودرو
در قدم سوم، برگه‌ای به شما داده می‌شود که باید به کارشناسان و بازرسان مرکز بدهید تا خودروی شما را بازدید کرده و اصالت آن را بررسی کنند. آن‌ها شماره شاسی، شماره موتور و… را با هم تطبیق می‌دهند. بعد از تأیید اصالت خودرو، اجازه فک پلاک قبلی، صدور و نصب پلاک جدید داده می‌شود و خریدار باید به انبار پلاک رفته و پلاک خود را تحویل بگیرد. اگر شما پلاکی قدیمی داشته باشید که به نام شما ثبت شده، می‌توانید آن را تحویل بگیرید و روی خودروی جدیدتان نصب کنید. یادتان باشد پلیس، پلاک قدیمی شما را تا سه سال نزد خود نگه می‌دارد تا شما دوباره هزینه ساخت پلاک را ندهید. برای تحویل پلاک قدیمی، تهرانی‌ها به محض مراجعه به مراکز تعویض پلاک می‌توانند پلاک قبلی خود را اخذ کنند اما برای ارسال پلاک به سایر شهرستان‌ها و استان‌ها ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان لازم است تا پلاک پست شود.

نصب پلاک جدید
در مرحله چهارم هم پلاک جدید روی خودرو نصب می‌شود. البته اگر از قبل پلاکی به نام شما وجود داشته باشد، کارتان ساده تر است اما اگر برای اولین‌بار است که پلاک می‌گیرید یا به اصطلاح پلاک‌های قبلی تان آزاد نیستند و روی خودروهای دیگری نصب هستند، صدور پلاک جدید کمی زمان بر است..

بلاگ دیوار...
ما را در سایت بلاگ دیوار دنبال می کنید

نویسنده : بازدید : 375 تاريخ : چهارشنبه 8 اسفند 1397 ساعت: 17:10