چرا سایپا باید ایده تولید و‌ توسعه وانت ۱۵۱ را جدی بگیرد؟ | بلاگ

چرا سایپا باید ایده تولید و‌ توسعه وانت ۱۵۱ را جدی بگیرد؟

ساخت وبلاگ

اینقدر نزنید توی سر وانت پراید!

درباره وانت ۴۴ میلیونی سایپا که هم‌اینک ارزان‌ترین بارکش شهری کشور است، حرف و حدیث زیاد است. وانت پراید در اینستاگرام، تلگرام و کل فضای وب، هزار و یک جور لقب دارد. جوک محافل خانوادگی و کاری است و از بس ارزان است، حتی خود مدیران سایپا تولیدش را جدی نمی‌گیرند. ۱۵۱ اما کارا و مقرون به صرفه کار می‌کند. این وانت گرچه ظاهر محقری دارد ولی از هر نظر نسبت به آریسان، مزدا بی۲۰۰۰ و وانت تندر برتری دارد.
شاید فکر کنید این حرف اغراق است، ولی اگر چرخی در بازار بزنید و با وانت‌داران شهر کمی دم‌خور شوید، حتما بارها خواهید شنید که وانت ۱۵۱ قیمت ارزان را با کارایی مناسب تلفیق کرده و بدون درد و زخم، بارهایی تا حجم ۳۰۰ و حتی ۵۰۰ کیلوگرم را جابه‌جا می‌کند. کاری که به راحتی و قدرت بهتر وانت تندر هم آن را انجام می‌دهد اما سه برابر گران‌تر و آریسان هم در همین سطح با استهلاک بیشتر قادر به انجامش است.

اگر کمی منصف باشیم، پراید ۱۵۱ را بابت کاهش هزینه کسب و کارهای شهری تحسین می‌کنیم. خودرویی که این روزها در ناوگان بسیاری از شرکت‌های خدماتی و فروشگاه‌های آنلاین، باربر اصلی تحویل سفارش است. این محصول ایرانیزه که به طور میانگین سالانه تیراژی بالغ بر ۱۵ هزار دستگاه دارد، حائز ویژگی‌هایی است که رقبا هنگام تولید محصول به آن توجهی نکرده‌اند.

این محصول وطنی که طی پنج سال اخیر حدود ۷۰هزار دستگاه فروش داشته، چیزی شبیه رنو کانگو یا پژو ریفتر در فرمت خاورمیانه‌ای، نازل و ضعیف خود است که ضمن ابعاد کوچک و موتور نحیف، واقعا ساده و کم‌مصرف کار می‌کند. چیزی که دقیقا مالک خودرو می‌خواهد.

چرخی در فضای این رده از بازار خودرو نشان می‌دهد اگر در اروپا خودرویی همچون کانگو موفق شده رهبری بازار را در دست گیرد، راز آن در تولید با کمترین هزینه و بیشترین فایده بوده است. رنو در مدل کانگو جهت رفاه حال مصرف‌کنندگان محصولات باری و تجاری که در شهرها رفت و آمد دارند، خودرویی خلق کرده که کوچک، نرم، کم مصرف، بادوام و ارزان است. محصولات این کلاس احتیاجی به قدرت موتور بالا ندارند و خریداران هم در پی کورس گذاشتن با کانگو نیستند. آنچه به کار آنها می‌آید، نگهداری ساده و دوام بالایی است که حمل و نقل آنها را در طول سال به کم‌هزینه‌ترین سطح ممکن برساند. اتفاقی که از قضا پراید آن را بدون ایمنی ولی با همان سطح حدودی از گنجایش و دوام و مصرف ارائه می‌کند.

با اینکه بسیاری از منتقدان پراید ۱۵۱ معتقدند این خودرو ارزش خرید چندانی ندارد‌ اما دمپایی سایپا ثابت کرده حرف منتقدان چندان اعتباری ندارد. نصب انواعی از اتاق‌های کوچک و بزرگ باری در انواع یخچال یا محل حمل بار از پراید ۱۵۱ یک میکرو ون کوچک شهری ساخته که با کمترین هزینه و استهلاک، بارهای کوچک و کم حجم را در سطح شهر به دست مصرف‌کنندگان می‌رساند.

در عین حال پراید نه مثل آریسان بی‌آبرو است که دچار شکستگی شاسی و تا خوردن اتاق می‌شود و نه قیمتی گزاف همچون تندر پیکاپ دارد. این خودرو خوراک کارهای سبک و بارهای کوچک است و راحت هم پارک می‌شود. ای کاش سایپا نسل دوم این خودرو را با حفظ همین اصول ولی در سطح ایمنی بالا‌تر و با موتور کاراتر بسازد. آن وقت ما هم یک رنو کانگو ایرانی خواهیم داشت که در انواع کوچک و بزرگ، کم‌کم می‌تواند جای وانت نیسان آبی را بگیرد!

بلاگ دیوار...
ما را در سایت بلاگ دیوار دنبال می کنید

نویسنده : بازدید : 352 تاريخ : سه شنبه 12 شهريور 1398 ساعت: 20:40